TENAGA AKADEMIK SBM DIDEDAHKAN DENGAN MASSIVE OPEN ONLINE COURSES (MOOCS)

UTLC ONLINE: Massive Open Online Courses (MOOCs) merupakan suatu gaya penyampaian pengajaran terkini yang semakin luas digunakan di Universiti Utara Malaysia. Ia yang melibatkan bilangan pelajar berskala besar dan terbuka kepada orang ramai yang berminat tanpa had sempadan.

Pada 19 April 2017, Pusat Pengajaran Pembelajaran Universiti (UTLC) telah menganjurkan Bengkel Khas Massive Open Online Courses (MOOCs) kepada pensyarah dari Pusat Pengajian Pengurusan Perniagaan (SBM) yang diadakan di UTLC Learning Lab, Bangunan OYAGSB.

Bengkel yang dikendalikan oleh Dr. Muhamad Shahbani Abu Bakar, Timbalan Pengarah (Teknikal) UTLC, dan Encik Mahamad Nabawi Mohamad Saad, Pegawai Teknologi Maklumat UTLC, telah dihadiri seramai 17 orang ahli akademik yang dicalonkan oleh Dekan Pusat Pengajian SBM sendiri.

Dalam bengkel ini, peserta didedahkan dengan teori pembangunan dan kepentingan MOOCs dalam pembelajaran dan pengajaran (P&P) di UUM ini.
Tamat.

19 November 2017