Reset:   W3c  |   Ikuti Kami : Carian..

Kata Aluan Pengarah

 BISMILLAHm

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Pengasihani
Assalamualaikum dan Selamat Datang ke laman web rasmi Pusat Pengajaran Pembelajaran Universiti (UTLC).

Dengan motto kami "Transforming Teaching Advancing Learning", peranan asas pusat ini adalah untuk membantu mengembangkan keupayaan untuk belajar dan memperbaiki pembelajaran dan pengajaran di kalangan ahli akademik kami bagi menyediakan mereka untuk menghadapi cabaran arus perubahan dan inovasi dalam pengajaran serta cara pembelajaran di abad ke-21.

Melalui aktiviti yang ditawarkan seperti latihan, penyelidikan dalam pengajaran serta perkongsian amalan terbaik dari segi inovasi pengajaran dan pembelajaran di dalam bilik darjah, adalah diharapkan bahawa pusat ini boleh bertindak sebagai pemangkin untuk mengubah ekosistem pembelajaran dan pengajaran di universiti sejajar dengan hasrat untuk menyokong nilai teras universiti bagi pembudayaan pembelajaran sepanjang hayat di kalangan warga akademik.

"Semua manusia adalah mati, kecuali orang-orang yang mengetahui. Dan semua orang-orang yang mempunyai pengetahuan sedang tidur, kecuali orang-orang yang beramal baik. Dan orang-orang yang beramal baik tertipu, kecuali mereka yang ikhlas. Dan orang-orang yang ikhlas sentiasa berada dalam keadaan bimbang. "

- Imam al-Shaafi'i

Ketahui dengan lebih lanjut tentang kami melalui laman web ini dan hubungilah kami untuk maklumat lanjut.

 


Prof. Madya Ts. Dr. Muhamad Shahbani Abu BAkar

 

Kiraan Pengunjung

Hari Ini0
Kelmarin3
Minggu Ini13
Bulan Ini40
Jumlah Keseluruhan582

24 January 2019

Hubungi Kami

  utlc[at]uum[dot]edu[dot]my
  04-928 4697 / 04-928 4698
  04-928 4702
  Pusat Pengajaran Pembelajaran Universiti (UTLC),
Universiti Utara Malaysia.
06010 UUM Sintok,
Kedah, malaysia